A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

І ЗНОВУ ПРО ОБ’ЄДНАННЯ В ОТГ

Дата: 22.02.2019 10:41
Кількість переглядів: 1236

Закон «Про добровільне об’єднання територіальних громад» було прийнято у 2015 році. Таким чином стартувала адміністративно-територіальна реформа. Після завершення цього процесу в Україні має бути встановлено більш демократичну й ефективну систему державного управління.

21 лютого 2019 року з ініціативи депутатів Корецької міської ради у великій залі засідань районної ради відбувся «круглий стіл»-дебати на тему: «Реформа децентралізації в дії: особливості створення і розвитку об’єднаної територіальної громади. Реалізація перспективного плану формування ОТГ навколо м.Корець».

Питання не нове, адже за 4 роки проведення реформи ОТГ у нашому районі так і не створено.

Захід проводився за підтримки Рівненськго Центру розвитку місцевого самоврядування та  Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України.

«Круглий стіл»-дебати відкрила міський голова Людмила Дмитрук, яка довела до відома присутніх його мету та нагадала кроки, які зробила міська рада, для об’єднання у територіальну громаду.

Фото без описуДиректор Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий розповів про сучасний стан реформи місцевого самоврядування в Україні та Рівненщині зокрема.

Про алгоритм формування ОТГ ще раз нагадав Василь Курилас – консультант з правових питань Проекту «Пульс» Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України.

Найбільш важливе питання – фінансова децентралізація та її реалізація в ОТГ, –  розкрила Людмила Кушнер – консультант з бюджетних питань Проекту «Пульс» Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. 

До обговорення долучились очільники району Сергій Черній та Ігор Хоменчук.

Досвідом про свій шлях у об’єднаній громаді поділилися колеги і сусіди з Берездівської ОТГ Славутського району Хмельницької області в особі Євгенії Загоруйко, першого заступника сільського голови Берездівської ОТГ.

Фото без описуОзвучили свої міркування і запитання до спеціалістів депутати міської, районної та сільських рад, сільський голова с.Користь, представники установ і організацій державної форми власності, члени громадських організацій, небайдужі громадяни.

Фото без опису

Фото без описуПроте вразили пасивність та відсутність конструктивного підходу при обговоренні об’єднання у ОТГ навколо м.Корець серед присутніх голів, депутатів та членів виконавчого комітету сільських рад, що оточують місто. А ще більше – небажання зрозуміти, що грамотна реалізація закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад» дозволить зробити територію привабливою для інвесторів, створити робочі місця, наповнювати бюджет громади, дасть можливість місцевим органам влади значно розширити межі своєї компетенції і стати реальними господарями.

Але сподіваємося, що здоровий глузд переможе, і Корецька ОТГ буде!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь