A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

РІДНІЙ РІЧЦІ – НА ПІДМОГУ

Дата: 18.03.2019 10:32
Кількість переглядів: 686

Традиційно навесні по всій Україні поводиться масштабна природоохоронна акція «Нерест», яка пов’язана з періодом розмноження риб. І від того, як пройде цей процес, залежить збереження рибних запасів у річках і озерах, а іноді й навіть існування деяких видів риби.

15 березня 2019 року у сесійній залі міської ради відбулися робочі збори рибалок міста за участю міського голови Людмили Дмитрук, Петра Павловського, державний інспектор з охорони навколишнього середовища Поліського округу та Юрія Несена, заступника начальника Корецького відділення поліції.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Міським головою було піднято декілька важливих питань, які стосувались рибного браконьєрства, замулення та заростання річки Корчик, злив у річку каналізаційних вод з приватних домогосподарств та недотримання санітарної зони по берегах (розорення під городництво), засмічення берегів річки рибалками. Одне з основних піднятих питань – зарибнення р.Корчик, яке планується провести  22 березня.

Фото без опису

Присутніми було підтримано ініціативу міської ради по зарибненню річки та долучення фінансово всіх небайдужих. В свою чергу з міського бюджету також виділено кошти  в сумі 7 тисяч грн.

На зборах було прийнято рішення про створення ініціативної групи рибалок (у кількості 7 чоловік) та проведення рейдів за підтримки нацполіції міста для боротьби з незаконним способом вилову риби, особливо в нерестовий період.

Нагадуємо, що у період весняно-літньої заборони дозволяється любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега на спеціально визначених місцях.

За порушення правил рибальства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність, а саме:

  • згідно ст. 85 ч.3 КУпАП за вчинення порушень передбачена відповідальність від попередження до накладення штрафу: на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-170 грн.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 - 510 грн.);
  • згідно ст. 85 ч. 4 за грубе порушення правил рибальства тягне за собою  накладення штрафів: на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-680 грн.) і на посадових осіб – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-850 грн.) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Пам’ятаймо! Водна живність у водоймах загального користування (річках, озерах, ставках, водосховищах, морях ) – наша з Вами спільна власність. І саме ми з Вами повинні використовувати її ощадливо і чесно (ловити на звичайну вудочку), щоб не виловити дощенту і не залишити дітям і онукам лише згадку про рибу!

Корецька міська рада закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства України. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номерами:

Павловський Петро Петрович, державний інспектор з охорони навколишнього середовища Поліського округу  – 096 613 20 65;

Романюк Степан Ростиславович – старший дільничний офіцер поліції м.Корець – 096 400 60 52;

Палюх Ігор Васильович – старший дільничний офіцер поліції м.Корець – 0984122362.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь