A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ДО УВАГИ ПІЛЬГОВИКІВ!

Дата: 13.01.2020 10:56
Кількість переглядів: 363

Фото без опису Скасовано обмеження монетизації пільг на оплату житлово-комунальних послуг в грошовій готівковій формі.

З 1 січня 2020 року громадяни пільгових категорій в будь-який час можуть подати заяву про перехід з безготівкової на готівкову грошову форму виплат на житлово-комунальні послуги до органу соціального захисту населення, в якому вони перебувають на обліку.

Тобто Мінсоцполітики скасовано обмеження монетизації пільг на житлово-комунальні послуги в грошовій готівковій формі, яке не дозволяло пільговикам подати заяву на «монетизацією» після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період).

Дане рішення було прийнято постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2019 №1123 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо питань надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг». Відповідно до цих змін, у разі подання заяви після 15 жовтня (15 травня) протягом опалювального (неопалювального) сезону пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в АТ Ощадбанк з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

При цьому, зважаючи на відповідне рішення Уряду та з метою зняття соціальної напруги листом Мінсоцполітики від 03.01.2020року №57/0/2-20/56 дозволено виплачувати пільги у готівковій формі починаючи з січня 2020 року на підставі заяв, що подані у січні 2020 року до 25 числа.

У заяві на грошову готівкову виплату пільги на оплату житлово-комунальних послуг громадяни мають обов’язково зазначати реквізити поточного банківського рахунку, на який щомісячно надходитимуть кошти на пільги, а також номер телефону.

Звертаємо увагу, що можливістю доставки пільги на житлово-комунальні послуги у грошовій готівковій формі через відділення АТ «Укрпошта» можна буде скористатися з травня 2020 року. Зазначені зміни розповсюджуються виключно на отримання через банківські установи.

Нагадаємо, що у разі отримання пільги на житлово-комунальні послуги в грошовій готівковій формі, пільговик має самостійно сплатити за спожиті послуги.

Звертаємо увагу, що при наявності у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, простроченої понад місяць заборгованості з оплати послуг, сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону здійснюється у грошовій безготівковій формі.

НАДАННЯ ДОДАТКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРОВОДИТЬСЯ:

З питань, пов’язаних з нарахуванням пільги, пільговики звертаються до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення.

З отриманням інформації про спожиті послуги, нараховані суми за послуги, розмір заборгованості (переплати) пільговики звертаються до надавачів комунальних послуг.

За отриманням інформації про операції, здійснені за обліковим записом пільговика щодо перерахування коштів управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг, пільговики звертаються до АТ “Ощадбанк”. Інформація надається в порядку, визначеному АТ “Ощадбанк”. Гаряча лінія  : 0800-210-800.

За отриманням консультацій звертатися в управління соціального захисту населення Корецької райдержадміністрації  за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 8-Б, м. Корець.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь